Нова тв 75-годишната леля Здравка от село Петърч е абсолютният рекордьор сред

...
Нова тв
75-годишната леля Здравка от село Петърч е абсолютният рекордьор сред
Коментари Харесай

След 33 дни на командно дишане: Лекари от столична болница спасиха жена с коронавирус

 Нова тв 75-годишната вуйна Здравка от село Петърч е абсолютният рекордьор измежду болните от COVID-19. Престоят й в Реанимацията на УМБАЛ " Св. Анна “ - София АД, е тъкмо 65 дни, от които цели 33 дни тя бе на апаратно дишане. И беше избавена. Изписаха я днес в положително положение.

Зад този необикновен успех стои денонощният труд на екипа на Клиниката по реанимация, отпред с доцент Мария Атанасова, доктор Димитър Николаков, доктор Александър Станоевски и доста други лекари, експерти, медицински сестри и санитари.

" Ден след ден положението на вуйна Здравка се подобряваше и след това отново се утежняваше. Образно казано, нейното лекуване беше като возенето с неточен асансьор – таман тръгне нагоре и се връща надолу, само че прекъсването на стремежи етаж все се отлагаше “ описа за Нова тв доктор Станоевски.

" Благодаря на целия екип за този триумф! Той е реализиран от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него “, акцентира доцент Мария Атанасова - Началник на Клиниката по интензивно лекуване.

А самата вуйна Здравка, през сълзи благодари на лекувалите я лекари " Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си признателност към всички в университетска болница " Света Анна ". С моето изцеление направихте същинско знамение. " показа тя на разлъка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР